Wiarda | Waterrijk Wonen in een van de mooiste wijken van Leeuwarden

Aanlegplaats huren?
Heeft u inmiddels een prachtige woning in Wiarda gekocht en bent u nog op zoek naar een ligplaats voor uw boot? Aan de Skâns zijn nog een aantal ligplaatsen te huur. 

Fietsbruggen Skâns en Hounsdyk
Voordat de definitieve fietsbruggen geplaatst kunnen worden van de Skâns naar de Hounsdyk en in de Hounsdyk zelf, worden eerst twee tijdelijke fietsbruggen geplaatst. De tijdelijke fietsbrug van de Skâns naar de Hounsdyk wordt nog dit jaar geplaatst.  De tijdelijke fietsbrug in de Hounsdyk zelf wordt zo mogelijk ook nog dit jaar geplaatst, anders in de eerste maanden van 2018, afhankelijk van de weersomstandigheden (vorst). Zodra hierover meer bekend is informeren wij u hierover via facebook en de website. 

 

Het overal voelbare water

Water is het centrale thema van Wiarda. Zo is de dorpskern verrassend anders dan die van Techum en (Goutum Súd (Jabikswoude).

U vindt er geen dorpsplein, bleek of terp, maar een centrale havenkom waarin drie nieuwe vaarten samenkomen. Deze drie brede vaarten zijn tegelijkertijd bepalend voor het uitzicht op de wereld rondom het buurtschap. U ziet in de verte de kerk van Goutum, het lommerrijke landschap in het westen en bij helder weer in het zuidoosten het dorpje Wergea. Ook als u niet direct aan het water woont voelt u de nabijheid ervan. Zelfs een korte wandeling voert u al snel over een paar bruggetjes. Onderweg zult u zien dat de meeste oevers natuurlijk zijn, dus zonder scherpe afbakening door steen of walbeschoeiing.


Terug naar overzicht