Wiarda | Waterrijk Wonen in een van de mooiste wijken van Leeuwarden

Sporten in Leeuwarden

In het waterrijke Wiarda woont u landelijk en kunt u in en buiten het buurtschap heerlijk wandelen en fietsen. Maar voor sportievelingen is er op een steenworp afstand nog veel meer te beleven.

Zo vindt u vlak ten noorden van Wiarda het sportcomplex Wiarda. Dit nieuwe complex aan de Ublingaplantage bestaat uit vier voetbalvelden met natuurgras, twee voetbalvelden met kunstgras, een tribune en een sporthal met bijbehorende kleedaccommodatie en clubaccommodaties.

 Sportievelingen komen in de nabije omgeving van Wiarda bovendien goed aan hun trekken met een  gymnastiekvereniging, een kaatsclub, een tennisvereniging en een actief verenigingsleven. Ook is er een korfbalvereniging, een biljartclub en een ijsclub.

Sportief Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden, met bijna 107.450 inwoners (na de herindeling), heeft naast het particuliere sportaanbod een ruim aanbod aan gemeentelijke sportvoorzieningen.

Er zijn 70 sportvelden, 3 sporthallen, 18 gymnastieklokalen, 2 overdekte zwembaden, een atletiekbaan, een golfbaan, een ijshal en een wielerbaan, waarvan sommige geclusterd zijn in een sportconcentratiegebied. Er wordt onderdak geboden aan circa 150 verenigingen en organisaties op het gebied van sport. Daarnaast zijn en worden kleinere sport- en spelvoorzieningen op buurtniveau aangelegd.

 

 

 

 

 

 

 


terug naar voorzieningen