Wiarda | Waterrijk Wonen in een van de mooiste wijken van Leeuwarden

Uniek stadsdeel

De Zuidlanden is een geheel nieuw stadsdeel met allerlei voorzieningen. Wiarda maakt hier als buurtschap onderdeel van uit. De opzet van het gebied is uniek. Er is gekozen voor behoud van de cultuurhistorische aspecten, zoals de natuurlijke waterlopen, archeologische vindplaatsen, de monumentale boerderijen en de afgegraven terp.

De Zuidlanden is bovendien uniek door het concept van de buurtschappen Techum, Goutum Súd, Wiarda, De Klamp en binnenkort ook De Hem. De typische kenmerken van Friese dorpen maken het gebied zeer aantrekkelijk. Bovendien is er veel aandacht besteed aan duurzaam bouwen en wonen. Maar liefst 800 woningen worden verwarmd door toepassing van biogas. En in Wiarda zal elk dak voor minimaal 35% bestaan uit zonnepanelen.

De planning en regie van De Zuidlanden is in handen van projectbureau De Zuidlanden van de gemeente Leeuwarden. De medewerkers van het projectbureau hebben de ambitie om onder alle omstandigheden een perfect woon-/leefklimaat in De Zuidlanden te creëren. Diverse ontwikkelaars, regionale bouwers en particuliere opdrachtgevers krijgen de gelegenheid om in De Zuidlanden woningen te bouwen.
 
Klik hier voor alle informatie over het gebied De Zuidlanden.

De nieuwe buorren van Leeuwarden

De nieuwe buorren van Leeuwarden

Ten zuiden van Leeuwarden verrijzen de komende jaren meerdere buurtschappen onder de gebiedsnaam De Zuidlanden.

Het is een bijzonder nieuw stadsdeel dat niet alleen qua architectuur sterke gelijkenissen vertoont met een verzameling Friese dorpen. Ook het landschap in en rondom de buurtschappen ademt het dorpse leven uit. Wonen in De Zuidlanden is dan ook heerlijk genieten van het buitenleven op een steenworp afstand van de binnenstad van Leeuwarden. U bent van harte welkom in de nieuwe buorren van Leeuwarden!