Wiarda | Waterrijk Wonen in een van de mooiste wijken van Leeuwarden

Drukbezochte avond over de entree van Wiarda

Op maandag 17 april waren ongeveer 80 bewoners uit Wiarda bij de bijeenkomst over de kavel in de hoek/entree van De Oanrin en De Pols. Eerder was op deze kavel namelijk sprake van een ontwikkeling van een Welnesscentrum en kantoren. Dit plan bleek financieel niet haalbaar en gaat daarom niet door. De avond was georganiseerd om wensen en idee├źn over de invulling van deze kavel op te halen.

Tijdens de avond zijn veel vragen gesteld, zoals: ‘Waarom woningbouw’, ‘Is er goed onderzoek gedaan naar andere mogelijkheden?’, ‘Hoeveel extra verkeer komt erbij?’ enzovoort.

Volgende week plaatsen we een overzicht van alle vragen mét de antwoorden op de website www.waterrijkwiarda.nl.  

Onderaan dit bericht vindt u alvast de presentatie van die avond.

Vervolggesprek met afvaardiging van de buurt
In de presentatie gaven we aan dat we in september weer een bewonersavond wilden houden, zodat we dan alle opbrengsten (onderzoeken en ideeën/wensen) kunnen bespreken. Gezien het aantal vragen én de onduidelijkheden op sommige punten willen we nog een aantal extra momenten inplannen om meer input op te halen uit de omgeving.

Deze overleggen vinden ’s avonds plaats op dinsdag 30 mei en dinsdag 11 juli.
We willen dit doen met een kleine afvaardiging uit de buurt.

Lukt het u niet om hier bij te zijn, maar wilt u ons nog wel wensen en/of ideeën voor deze kavel meegeven? Dat kan uiteraard ook. Mail deze dan aan ons via info@dezuidlanden.nl.

Bestemmingsplan en ontwikkeling
Welke keuze er voor de invulling van het gebied ook wordt gemaakt,  de kans is groot dat het bestemmingsplan moet worden gewijzigd. De onderzoeken die hiervoor nodig zijn, moeten we sowieso uitvoeren. Bij het onderzoek naar de mogelijkheden blijft het uitgangspunt dat er ook woningbouw gaat komen; eventueel met een andere functie er bij. Hierover leest u ook meer uitleg in het verslag (veelgestelde vragen) van 17 april.

Alle aanwezigen van afgelopen maandag ontvangen van ons ook nog apart een mail.